Kavitacija

Skype

Prijava za newsletterKAVITACIJA

Kavitacija je metoda uklanjanja masnih ćelija ultrazvukom. To je neinvazivna metoda koja omogućava brzo, efikasno i sigurno preoblikovanje tela. Razbijanje masnih naslaga u potkožnom tkivu direktno rezultuje smanjenjem obima testiranog dela tela.
Kavitacijom se uništavaju lokalizovane masne naslage i treba naglasiti da to nije metoda za rešavanje preterane gojaznosti.
Pri metodi ultrazvučne kavitacije, ultrazvučni talasi prodiru do tačno odredjene dubine tkiva i deluju samo na masne ćelije u toj regiji. Masnoća iz masnih ćelija se u obliku triglicerida izliva u medjućelijski prostor gde se pod uticajem enzima razgrađuje do glicerola i viših masnih kiselina.Oslobođeni glicerol koji je rastvorljiv u vodi preko limfnog sistema ulazi u metaboličke procese za dobijanje energije, a nerastvorene više masne kiseline putuju u jetru,gde se razgrađuju kao i svaka druga masna kiselina uneta hranom. Pošto organizmu treba vremena da hidrolizuje otpuštene trigliceride, razmak između dva tretmana je minimum 5-7 dana. Maksimalno trajanje tretmana je 50 minuta. Dozvoljena serija je od 6 tretmana, nakon čega se pravi pauza od mesec dana.

Aparat Emme
Nega tela

Za više informacija