Epilacija

Skype

Prijava za newsletterAparati sa IPL tehnologijom emituju svetlost visokog intenziteta u veoma kratkom roku.
IPL epilacija predstavlja odličan način za trajno uklanjanje neželjenih malja. Ovaj metod mnogi nazivaju laserskim uklanjanjem, ali on to zapravo nije. Laseri emituju monohromatsku svetlost (tačno određene talasne dužine), dok IPL aparati emituju polihromatsku svetlost (segment talasnih dužina). IPL aparati imaju daleko veće kontaktno sočivo, pa su tretmani znatno brži i jeftiniji. Termalni efekat IPL-a se ispoljava iniciranjem sinteze kolagenih vlakana, zgrušavanjem vlakna elastina i sveukupno boljim metaboličkim balansom, pa je tako dobrobit tretmana IPL-om višestruka.
Aparat proizvodi kratke i veoma intenzivne pulseve svetlosti, filtrira ih, uz pomoć odgovarajućeg filtera, na određenoj talasnoj dužini kako bi ih upio samo melanin u dlaci i usmerava ih prema dlačicama. Svetlosna energija u korenu dlačice pretvara se u toplotu koja zauvek uništava koren. Bitna činjenica je da ovaj tretman deluje na dlaku u fazi rasta, pa je zato neophodno ponavljati tretmane.
Optimalna dužina dlake za epilaciju, aparatom EME Action Light, je izmedju 1-3 mm i najbolji efekat se ostvaruje, ukoliko se malje pre same epilacije uklanjaju kremom za depilaciju, makazicama ili brijačem.
Toplota uništava koren dlačice, ali one ostaju u folikuli još 2-3 sedmice nakon tretmana, a zatim same otpadaju. Na koži se nakon tretmana može pojaviti lagano crvenilo, koje je poželjno, kako bi znali da je tretman bio uspešan. Crvenilo se brzo povlači.

Epilacija
Nega tela

FAZE RASTA MALJA

Svaka dlaka ima tri faze rasta i to su:
-Anagena (aktivna) faza u kojoj se nalazi približno 70-90 % dlaka.
-Katagena faza (faza regresije) u kojoj se nalazi približno 1% dlaka.
-Telogena faza (faza odmora) u kojoj se nalazi približno 10-30% dlaka.
Zbog različitih faza rasta dlake, biće potrebno ponavljati tretmane jednog područja više puta. Broj tretmana se radi u seriji od 4-8 ponavljanja, za neke regije gde su dlake gušće optimalan broj je od 6-10 ponavljanja.
Jedno od najvažnijih pravila kod epilacije je da koža ne sme biti izložena sunčevim zracima, niti UV zračenju 4 nedelja pre i 4 nedelja nakon tretmana epilacije. Razlog je da bi se postigao maksimalno dobar efekat, kako se svetlost ne bi „rasipala“.
IPL-om se vrlo uspešno tretiraju sledeće regije:
-nausnice,brada,podbradak,lice
-pazuh,ruke,noge,duboki bikini
-muške grudi,ramena,leđa,noge…

epilacija2

KO NE MOŽE BITI KANDIDAT ZA IPL

Insulin zavisni dijbetičari, trudnice, dojilje, ljudi koji koriste bilo kakvu vrstu hormonalnih terapija. Neophodno je naglasiti kozmetičaru ako ste pod bilo kakvom terpapijom, bilo lekovima ili antibioticima, injekcijama i sl.

epilacija1

Za više informacija o epilaciji