Klasičan anticelulit program

Skype

Prijava za newsletterEliminacija celulita podrazumeva dugotrajni proces na više polja, ali uz obavezne trajne promene u načinu života. Najefikasniji način uklanjanja celulita jesu masaže uz konzumiranje većih količina tečnosti.
Manuelna anticelulit masaža je najbrži način za uklanjanje celulita. Tretiranjem tačno određenih regija ubrzava se cirkulacija krvi i limfe čime se pospešuje razmena materija u organizmu i ubrzava izbacivanje štetnih, toksičnih materija koje utiču na stvaranje celulita. Obavezna je masaža stomaka radi eliminacije toksina i poboljšanja rada organa za varenje.
Nezaobilazni deo anticelulit programa je i unos većih količina tečnosti i to vode ili nekog drugog napitka koji pospešuje drenažu i detoksikaciju organizma.
U klasičnoj anticelulit masaži u našem Centru koriste se za to odabrana ulja i gelovi koji uz masažu deluju na efikasnije i brže uklanjanje celulita.

LIMFNA DRENAŽA ZA ANTICELULIT

Limfna drenaža je vrlo delotvorna metoda kojom poboljšavamo mikrocirkulaciju, stimulišemo metabolizam i limfni sistem te ubrzavamo izlučivanje otpadnih materija. Debljina i celulit su poseban medicinski i kozmetski problem savremenog sveta koji se uz sve ostale metode uspešno tretiraju i limfnom drenažom. Tim postupkom pokušava se ukloniti višak tečnosti iz tkiva što je prvi korak u borbi protiv celulita. Limfna drenaža povoljno utiče i na izgled kože.
U slučaju tretmana debljine i celulita uz limfnu drenažu potrebno je prilagoditi ishranu i ustanoviti sistem svakodnevnog vežbanja kako bi se smanjila količina masnog tkiva, a povećala mišićna masa što omogućava normalan i stalan protok limfe bez ograničenja. Dakle, limfna drenaža je velika pomoć u medicinskom i kozmetskom tretmanu niza poremećaja drenaže limfe uz ostale fizikalne i dijetetske postupke.
Limfna drenaža traje oko sat vremena (retko u dužim vremenskim intervalima). U ciklusu ATC tretmana potrebno ju je sprovoditi često, a kod ozbiljnijih zastoja limfe čak i svakodnevno. Uz limfnu drenažu dobro je uključiti i druge metode podsticanja cirkulacije (elektrostimulacija). Naravno, sve to mora biti prilagođeno uzroku zastoja limfe.
Treba naglasiti da se u sklopu svakog anticelulit tretmana radi limfna drenaža stomaka i prepona, čime se pospešuje izbacivanje viška tečnosti.

Anticelulit masaža

Za više informacija o klasičnim anticelulit tretmanima