Masaže

Skype

Prijava za newsletterMASAŽA LICA

Masaža lica je vrlo popularan tretman lepote koji pomaže u vraćanju tonusa mišićima lica, usporava proces starenja kože, naročito nakon 30-te godine života, jer tada elastičnost kože počinje postepeno da slabi, a potkožno tkivo postaje izraženije.
Masažom lica stimuliše se kompletna muskulatura i nervi na licu, što doprinosi da se koža opusti i revitalizuje.
Masaža lica smanjuje fine linije ili bore na Vašem licu i zateže kožu.
Preporuka Estetskog Centra Crno-Beli Svet:
Masaža lica jednom nedeljno vratiće vašoj koži mladalački izgled.

KRALJEVSKA MASAŽA

Specifičan način masaže u kojoj učestvuju dva terapeuta, jedan vodi pokrete a drugi ga prati. Prepoznajući blokade klijenta, terapeuti istovremeno utiču na opuštanje i leve i desne strane tela. Na ovaj način stimulacija cirkulacije i protoka limfe uravnotežena je sa obe strane tela, osećaj celovitosti je potpun. Terapeuti posebnu pažnju posvećuju mestima gde se nakuplja napetost i stres.
Poznata vam je izreka:”Dve glave su pametnije od jedne.”
Tako su i četiri ruke efikasnije od dve, a svaka opuštena ćelija je dovoljan dokaz. Masaža u četiri ruke objedinjuje klasičnu masažu, refleksologiju i aromaterapiju.

MASAŽA TRUDNICA

Priuštite sebi i svojoj bebi trenutke mira i relaksacije.
Masaža, kombinovana sa zdravom ishranom i vežbanjem predstavlja prirodan način za ublažavanje tegoba koje se mogu javiti u trudnoći.
Tokom 40 nedelja trudnoće, žena prolazi kroz fizičke i emocionalne promene. Masaža predstavlja savršen način da izađete na kraj sa naglim promenama i pripremite se za porođaj.
Dok beba raste i razvija se, držanje majčinog tela se drastično menja. Lumbalna krivina se povećava što dovodi do pojave bola u krstima. Torakalna krivina se povećava, a rezultat je napetost vrata i ramena. Abdominalni mišići se istežu zbog čega dolazi do naprezanja leđa. Višak kilograma dodatno opterećuje zglobove što može uzrokovati bolove prilikom dužeg stajanja ili sedenja.
Zašto masaža?
• Podstiče izbacivanje tečnosti iz organizma.
• Poboljšava držanje tela.
• Sprečava pojavu strija.
• Utiče na otklanjanje stresa i bolje spavanje.
Pre nego što krene sa masažom svaka trudnica mora konsultovati svog lekara.
Ne zaboravite, kada se budete porodili, imaćete pune ruke posla oko bebe. Zato uživajte sada!

Masaža trudnica
Masaža trudnica

ANTISTRESS MASAŽA

Nedostatak vremena i moderan način života dovode telo u stanje disbalansa. Antistres masaža je namenjena osobama koje su pod pritiskom i konstantnim stresom.
Posebna pažnja se posvećuje delovima tela koji su najčešće „pogođeni” stresom – leđa, vrat, ramena, glava.
Vreme i tehnika masaže su osmišljeni tako da dovode do potpune relaksacije i opuštanja.

Antistress masaža

LIMFNA DRENAŽA

Preventivna metoda kojom se stimuliše nesmetan protok limfe ka venskoj cirkulaciji odakle se potiskuje ka srcu, čime se organizam detoksifikuje, a otečeni ekstremiteti vraćaju obimom u normalno stanje. Preventivna primena deluje na oslobađanje nakupljenih toksina iz organizma, ima za cilj resorpciju otoka iz ekstremiteta, posebno posle trauma, hirurških zahvata, limfedema.
U kozmetičke svrhe limfna drenaža je sastavni deo anticelulit tretmana.
Limfni sistem je dodatni put kojim međućelijska tečnost otiče u krv. Ima zadatak da stvara i transportuje limfu, stvaranje limfocita, da štiti od infekcija.
Protok limfe ka srcu je spor i iznosi 2-4 litre u 24 sata. Limfnom drenažom se može ubrzati do četiri puta.
Manuelna limfna drenaža sastoji se od niza laganih pokreta: pumpanja, upijača, “leptirovih krila”i “ceđenja” čime se podstiče bolji protok limfe, razmena materija na ćelijskom nivou i osećaj lakoće.
O kontraindikacijama za manuelnu limfnu drenažu treba porazgovarati sa višim fizioterapeutima u našem Centru.

Anticelulit masaža

REFLEKSOLOGIJA

Refleksologija je masaža koja se zasniva na stimulaciji zona (refleksnih tačaka) preko kojih se stimulišu svi organi.
Može se raditi preventivno ili u terapeutsko-dijagnostičke svrhe (promene u zonama ukazuju koji deo tela je posebno napet, energetski blokiran). Na tim mestima mogu se osetiti kristali (predstavljaju soli nakupljene mokraćne kiseline) koji nestaju pod veštim rukama terapeuta.
Masaža refleksnih zona izuzetno opušta i gotovo da može da zameni kompletnu masažu tela. Ne primenjuje se kod trudnica, ljudi sa kamenom u bubrezima ili žučnoj kesi, infektivnih bolesti i kod dece.

Za više informacija o masažama